Масло Гхі або Гі – це топлене масло високої якості, виготовлене за особливим рецептом. Гхі отримують шляхом видалення води (близько 20%) і твердих частин молока із чистого вершкового масла. Готовий продукт має неперевершений ніжний і приємний смак, виділяє тонкий горіховий аромат і гарно зберігається, не піддаючись окисленню.
Користь масла гхі:
- містить вітаміни A, E, D, K;
- регулює процеси травлення;
- підвищує імунітет;
- живить нервові тканини організму;
- не засмічує печінку;
- покращує засвоєння інших продуктів і смак будь-якої їжі.
Застосування масла гхі:
- ідеально підходить для смаження. Це одне з небагатьох масел, яке не губить своїх корисних властивостей, воно не горить при смаженні й тому не виділяє канцерогенів – в цьому його особлива цінність.
- можна використовувати в приготуванні каш та супів, в приготуванні різноманітних солодощів, десертів. У випічці це масло надає не тільки аромат, але також ніжність і крихкість (особливо пісочному).
- рекомендовано як найкраще масло для дитячого харчування.
Жирність 99%
на 100 г продукту:
калорійність 894 ккал
білки 0.2 г
жири 99 г
вуглеводи 0.5 г
Термін зберігання 1 рік.
Пакування: скляна баночка 210 мл, масло 160 г.