Традиційна відварена ковбаса з конини у низки тюркських народів, що вважається делікатесом.
Кази є неодмінним атрибутом святкового столу у башкирів, казахів, каракалпаків, киргизів, ногайців, татар.
Дуже часто кази вариться разом з м'ясом і подається разом як одна велика страва. Також вариться і подається разом з м'ясом і тонко розкачане тісто — «бешбармак».
У узбеків кази використовується для приготування плову і нарина. Кази-палов (узб. Qazili palov, Qazi palov) — плов з кази готують, як «плов по-ферганськи». Тільки замість м'яса кладуть кази.
Ковбаса варена готова до вживання. За бажанням можна розігріти.
Склад: конина напівжирна реберна частина, сіль кухонна, часник свіжий, хмелі сунелі, куркума. Натуральна оболонка.
Термін зберігання при Т 0-6*С - 30 діб
Вакуумне пакування.